Kolajen Nedir – İntrafarma Sağlık

Kolajen Nedir

Kolajen kısaca kemik, kıkırdak, tendon ve eklemler gibi hareket sisteminin yapı taşlarını oluşturan proteinler olarak tanımlanabilir. Özellikle sağlık ve güzellik alanında uzun zamandır hem tedavi hem de önlem amaçlı kullanılan kolajen; teknolojik donatıların, bilimin ve sağlık sektörünün son yıllarda yaşadığı gelişmeler ile daha fazla ön plana çıkmaya başladı.

Kolajenler vücutta en çok yer alan proteindir ve vücuttaki toplam protein sayısının üçte birini oluştururlar. Ciltte, saçta, kaslarda, dokularda ve kemiklerde yüksek oranda yer alırlar. Bu nedenle bu proteinler vücudumuz için çok önemlidir. Kolajenlerin temel faydalarından biri dokuları güçlendirmesidir. Özellikle bağ dokunun güçlü olması vücudun bütünlüğü, kas gücü ve cilt hücrelerinin kalitesi üzerinde etkilidir.

Kolajen aynı zamanda kasları güçlendirir, kas yoğunluğunu artırır, kalp ve damar sağlığını korur, beyin hücrelerinin genç kalmasını destekler. Güzellik sektörü içinde baktığımızda ise kolajenin cilde parlaklık verdiğini görürüz. Saç ve tırnakların güçlenmesinde önemli rol oynarken, cilde genç ve sıkı bir görünüm de kazandırır.

Kolajenler doğduğumuz günden bu yana vücudumuzda doğal olarak üretilirler ancak yaş ilerledikçe vücuttaki kolajen sayısı azalmaktadır. Bunun yanında alkol ve sigara tüketimi, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak, sağlıksız beslenme gibi dış etkenler de kolajen üretiminin azalmasına neden olur.

Beslenme alışkanlıklarının ve uyku düzeninin daha sağlıklı hale getirilmesi gibi hayatımızdaki bazı küçük değişiklikler kolajen üretimini arttırmada fayda sağlasa da bu her zaman yeterli olmaz. Böyle durumlarda dışarıdan ek takviye olarak kolajen alınabilir.

Enjektabl kolajen son dönemlerde sıkça karşımıza çıkan bir uygulamadır. Enjeksiyon yardımıyla ilgili bölgeye enjekte edilen kolajen, bulunduğu bölgedeki hücrelerin yenilenmesini destekleyerek, hasarın onarımına yardımcı olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta vücudumuzda 4 ana tipte kolajen bulunur. Hepsinin temel görevleri benzer olsa da çeşitli farkları mevcuttur ve her bir tip kolajenin vücudumuza verdiği fayda farklıdır.  Vücudumuzda ihtiyacımız olan kolajen tipini belirleyerek, buna uygun ek takviye almak önemlidir. Bu noktada uzman bir hekimden yardım alınması uygun olacaktır.

PRP Nedir
DAHA GÜÇLÜ KEMİKLER DAHA KALİTELİ BİR YAŞAM